Hoogstraten

Zitting van maandag 28 oktober 2024

Om 20.04 uur.

 

aanwezig

voorzitter: Gert Van den Bogaert 

burgemeester: Marc Van Aperen

schepenen: Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel en Jef Vissers

raadsleden: Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Fons Jacobs, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Dimitri Van Pelt, Joël Adams, Maarten Leemans, Ilse Verachtert, Ans Lochten en Koen Van Leuven

 

verontschuldigd

raadsleden: Jos Martens, Katrien Brosens en Ann Tilburgs

 

Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de notulen van de gemeenteraad van 23 september 2024.

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

Het ontwerp van het verslag van de gemeenteraad van 23 september 2024 werd opgemaakt.

 

Juridische grond

 

        Artikelen 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

         

Argumentatie

 

Het ontwerp van de notulen van de gemeenteraad van 23 september 2024 dient goedgekeurd te worden.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:01:09)

 

BESLUIT

 

Bij 24 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Fons Jacobs, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Dimitri Van Pelt, Joël Adams, Maarten Leemans, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert)

Enig artikel:

De notulen van de gemeenteraad van 23 september 2024 worden goedgekeurd.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuring van de statutenwijziging van BENEGO op de vergadering van het Algemeen Bestuur op 20 november 2024.

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

De stad Hoogstraten maakt reeds jarenlang deel uit van het

informele Samenwerkingsverband BENEGO (Belgisch Nederlands Grensoverleg).

 

Benego beschikt sinds 1992 over formele statuten als Grensoverschrijdend Openbaar Lichaam (G.O.L.).

 

Door het Benelux-Verdrag inzake grensoverschrijdende en interterritoriale samenwerking, gedaan te ’s-Gravenhage op 20 februari 2014, is de figuur van de G.O.L. vervangen door de figuur van de Benelux Groepering Territoriale Samenwerking. Volgens de bepalingen van dit verdrag wordt een G.O.L. automatisch omgezet in een Benelux Groepering voor Territoriale Samenwerking (BGTS).

 

Dit verdrag maakt dus geen statutenwijziging noodzakelijk. De statuten zijn nooit aangepast aan de invoering van het dualisme in Nederland.

 

Sinds dat verdrag is elke GOL automatisch vervangen door een Benelux Groepering Territoriale Samenwerking.

 

Aangezien de voorziene duurtijd van dertig jaar van de statuten van Benego voorbij is, dringt er zich bijgevolg een wijziging van de statuten op.

 

Volgens de statuten van Benego zijn de leden van het Algemeen Bestuur en het Dagelijks Bestuur voorbehouden voor leden van de aangesloten gemeenteraden.

 

Het is wenselijk om de term “Euregio” toe te voegen aan de naam, om beter uitdrukking te geven aan de positie van de organisatie als grensoverschrijdend samenwerkingsverband.

 

Daartoe is een statutenwijziging als bedoeld in artikel 19 van de statuten van het grensoverschrijdend openbaar lichaam Benego opportuun, met inachtneming van de gevolgen welke van rechtswege zijn voortgevloeid, per 1 januari 2019, uit artikel 29 van bovengenoemd Verdrag voor wat betreft de overgang van het grensoverschrijdend openbaar lichaam naar een Benelux Groepering voor Territoriale Samenwerking (BGTS).

 

De BGTS Euroregio Benego bestaat uit Belgische gemeentes Baarle-Hertog, Essen, Hoogstraten, Kalmthout, Kapellen, Oud-Turnhout, Ravels, Stabroek en Wuustwezel en de Nederlandse gemeentes Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Goirle, Hilvarenbeek, Reisel-de Mierden, Roosendaal, Rucphen, Tilburg, Woensdrecht en Zundert.

 

Tijdens het Algemeen Bestuur van Benego dat over de statutenwijziging zal besluiten, zal voorafgaandelijk ook een besluit genomen worden over de toetreding van de stad Turnhout tot de organisatie.

 

Tevens is het ook wenselijk om enkele bepalingen aan enkele feitelijke evoluties in het bestuurlijk functioneren aan te passen:

 

        De samenstelling van het Dagelijks Bestuur zal van 7 naar 5 leden worden teruggebracht.

        De meerderheid die vereist is voor een statutenwijziging wordt van 2/3de naar 3/4de gebracht.

        De duurtijd van de nieuwe statuten wordt op 18 jaar gebracht.

 

 

Juridische grond

 

        Artikel 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

        De statuten van het Grensoverschrijdend Openbaar Lichaam (GOL) Benego van 1992.

        Het Benelux-Verdrag inzake grensoverschrijdende en interterritoriale samenwerking, gedaan te ’s Gravenhage op 20 februari 2014.

 

Argumentatie

 

De statutenwijziging van Benego werd naar alle deelnemende gemeenten gestuurd met de vraag hun vertegenwoordigers door de raad formeel te laten machtigen voor het volgend Algemeen Bestuur dat de aanpassing dan moet bekrachtigen.

 

1.1 Totstandkoming wijziging statuten

 

Deze statutenwijziging volgt uit het Benelux-Verdrag inzake grensoverschrijdende en interterritoriale samenwerking, gedaan te ’s-Gravenhage op 20 februari 2014.

Voor deze statutenwijziging geldt niet de Wet gemeenschappelijke regelingen. Daarom is voor de wijziging van deze statutenwijziging geen zienswijzeprocedure en een instemmingsbesluit tot wijziging nodig.

De bevoegde organen van de deelnemers kunnen aan het Algemeen Bestuur een voorstel doen tot wijziging van deze statuten. De wijziging komt tot stand door een geldig besluit van het Algemeen Bestuur.

 

De wijziging van de statuten is opgenomen in artikel 32 van de nieuwe regeling. Uit artikel 32, lid 3 is af te leiden dat de raden, burgemeesters en colleges van burgemeester en wethouders/schepenen een schriftelijk mandaat moeten hebben om in te stemmen met de wijziging van de statuten.

 

1.2 Belangrijkste wijzigingen in de ontwerpstatuten

 

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het bijgevoegde was/wordt overzicht.

 

Artikel 2 nieuwe tekst vermeldt de nieuwe naam, Benelux Groepering voor Territoriale Samenwerking Euregio Benego (BGTS Euregio Benego).

 

Artikel 7 nieuwe tekst regelt het maatschappelijk doel, taken en opdrachten van BGTS Euregio Benego.

 

De artikelen 11, 12, 13 en 14 regelen de samenstelling, bevoegdheden, werking en besluitvorming rond het Algemeen Bestuur.

 

De artikelen 15, 16, 17 en 18 regelen de samenstelling, werking, besluitvorming, bevoegdheden van het Dagelijks Bestuur.

 

Artikel 19 regelt de voorzitter en de ondervoorzitter.

 

De financiële bepalingen zijn opgenomen in de artikelen 23 tot en met 27.

 

De duur van de BGTS Euregio Benego is 18 jaar (artikel 30).

 

Artikel 32 regelt de wijziging van de statuten.

 

Communicatie

Uw besluit wordt doorgegeven aan het Algemeen/Dagelijks Bestuur van BGTS Euregio Benego. Na het totstandkomen van de statutenwijziging door besluitvorming in het Algemeen Bstuur van BGTS Euregio Benego worden de statuten bekendgemaakt.

 

Vervolg

Na de besluitvorming bij de gemeenten worden de ontwerp statuten geagendeerd voor de Algemeen Bestuur vergadering van de BGTS Euregio Benego op (datum) 2024.

 

De statutenwijziging komt tot stand volgens de bepaling van artikel 14 van het verdrag. Artikel 14 van het verdrag is opgenomen in artikel 32, lid 2 van ontwerpstatuten. Dit heeft tot gevolg dat ten minste drie vierde van de stemmen van het Algemeen Bestuur nodig is. Onder de voorwaarde dat ten minste de helft van de deelnemers van Nederland en België vertegenwoordigd is en dat deze meerderheid bereikt is onder de deelnemers van elk van de betrokken landen. 

 

BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE

 

Valt niet onder een actie van het meerjarenplan en heeft geen financiële impact.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:04:36)

 

BESLUIT

 

Bij 24 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Fons Jacobs, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Dimitri Van Pelt, Joël Adams, Maarten Leemans, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert)

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de gewijzigde statuten van de Benelux Groepering voor Territoriale Samenwerking Euregio Benego, conform de bijgevoegde ontwerpstatuten, zoals goedgekeurd op het Algemeen Bestuur van Benego op 27 november 2023, goed.

Artikel 2:

De gemeentelijke vertegenwoordigers Marc Van Aperen (burgemeester) en Arnold Wittenberg (schepen) worden gemachtigd te stemmen overeenkomstig deze beslissing op het Algemeen Bestuur dat beslist over deze statutenwijziging.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de agenda voor de algemene vergadering van CIPAL dv van 7 november 2024.

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

Stad Hoogstraten is deelnemer van de dienstverlenende vereniging Cipal.

 

Met de mail van 13 september 2024 wordt de stad uitgenodigd voor de algemene vergadering van Cipal die 'digitaal' plaats vindt op donderdag 7 november 2024 om 16.00 uur.

 

De agenda van deze algemene vergadering van Cipal is als volgt samengesteld:

 

  1. Uittreding gemeente en OCMW Borsbeek uit Cipal dv naar aanleiding van de vrijwillige fusie van de gemeente Borsbeek met de stad Antwerpen
  2. Bespreking en goedkeuring van de begroting 2025
  3. Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering

 

Juridische grond

 

        Artikelen 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

        Artikel 40 van het  het decreet lokaal bestuur inzake de bevoegdheid van de gemeenteraad en op titel 3 inzake de intergemeentelijke samenwerking.

        Artikel 432 van het decreet lokaal bestuur dat bepaalt dat de vertegenwoordigers op de algemene vergadering rechtstreeks door de gemeenteraden aangewezen worden uit hun leden.

        Statuten van CIPAL.

 

Argumentatie

 

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om kennis te nemen van de bovenstaande agenda van de algemene vergadering van CIPAL van 7 november 2024 en deze goed te keuren.

 

BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE

 

Valt niet onder een actie van het meerjarenplan en heeft geen financiële impact.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:05:04)

 

BESLUIT

 

Bij 21 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Joël Adams, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert) en 3 onthoudingen (Fons Jacobs, Dimitri Van Pelt en Maarten Leemans)

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de bovenstaande agenda van de algemene vergadering van Cipal van 7 november 2024 goed.

Artikel 2:

De volgende afgevaardigde werden, conform het gemeenteraadsbesluit van 25 februari 2019 aangeduid voor de algemene vergaderingen van Cipal tot het einde van de gemeentelijke legislatuur 2019-2025:

De heer Marcel Verschueren, gemeenteraadslid als plaatsvervangend afgevaardigde.

Met het gemeenteraadsbesluit van 27 mei 2024 werd mevrouw Ann Tilburgs, vervangen door mevrouw Ans Lochten, die haar mandaat als afgevaardigde zal uitoefenen tot het einde van deze legislatuur.

Artikel 3:

De vertegenwoordiger van de gemeente wordt gemandateerd om op de algemene vergadering van Cipal van 7 november 2024 te handelen en te beslissen conform dit besluit. Indien deze algemene vergadering niet geldig zou kunnen beraadslagen of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de vertegenwoordiger van de gemeente gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.

Artikel 4:

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan Cipal.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de agenda voor de buitengewone algemene vergadering van IOK van 19 november 2024.

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

Stad Hoogstraten neemt deel aan de dienstverlenende vereniging IOK.

 

Met de mail van 27 september 2024 werd de stad uitgenodigd om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering van IOK, die plaatsvindt op 19 november 2024 om 18u00 in de kantoren van IOK, Antwerpseweg 1 in Geel.

 

De agenda van deze vergadering omvat volgende agendapunten:

 

1.  Statutaire benoeming

2.         Activiteitenplan 2025

3.         Begroting 2025

4.         Varia

 

Als gevolg van de decretale onverenigbaarheid van Vlaams parlementslid en bestuurder bij een dienstverlenende vereniging kan mevrouw Mien Van Olmen niet langer zetelen als bestuurder bij IOK.

De vergadering van formateurs voorzien in artikel 17 van de IOK-statuten stelt voor om mevrouw Lieve Heurckmans als bestuurder te benoemen ter vervanging van bestuurder Mien Van Olmen.

 

Juridische grond

 

        Artikel 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

        Artikel 432 van het decreet over het lokaal bestuur dat de samenstelling en

samenroeping van de algemene vergadering reglementeert.

        Statuten van IOK.

 

Argumentatie

 

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de agenda van de buitengewone algemene vergadering van IOK van 19 november 2024 goed te keuren.

 

Aan de gemeenteraad wordt tevens gevraagd om het volgende goed te keuren:

 

        een statutaire benoeming

        het activiteitenplan 2025

        de begroting 2025

 

BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE

 

Valt niet onder een actie van het meerjarenplan en heeft geen financiële impact.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:07:02)

 

BESLUIT

 

Bij 21 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Joël Adams, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert) en 3 onthoudingen (Fons Jacobs, Dimitri Van Pelt en Maarten Leemans)

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de bovenvermelde agenda van de buitengewone algemene vergadering van IOK van 19 november 2024 goed.

Artikel 2:

De gemeenteraad keurt de voorgestelde statutaire benoeming van Lieve Heurckmans als bestuurder van IOK goed.

Artikel 3:

De gemeenteraad keurt het activiteitenplan 2025 van IOK goed.

Artikel 4:

De gemeenteraad keurt de begroting 2025 van IOK goed.

Artikel 5:

De volgende mandatarissen werden, conform het gemeenteraadsbesluit van 28 oktober 2019 aangeduid voor de algemene vergaderingen van IOK voor de legislatuur 2019-2024:

De heer Roger Van Aperen, schepen als vertegenwoordiger,

De heer Gert Van Den Bogaert, gemeenteraadslid als plaatsvervangend vertegenwoordiger.

Artikel 6:

Aan de gemeentelijke vertegenwoordiger wordt de opdracht gegeven om op de buitengewone algemene vergadering van 19 november 2024 overeenkomstig deze beslissing te stemmen, evenals op elke andere algemene vergadering die wordt samengeroepen ter behandeling van de agendapunten van deze vergadering.

Artikel 7:

Het college wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en zal onverwijld een afschrift van deze beslissing bezorgen aan IOK.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de agenda voor de buitengewone algemene vergadering van IOK Afvalbeheer van 19 november 2024.

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

Stad Hoogstraten neemt deel aan de opdrachthoudende vereniging IOK Afvalbeheer.

 

Met de mail van 27 september 2024 ontving de stad de uitnodiging en documenten voor de buitengewone algemene vergadering van IOK Afvalbeheer, die plaatsvindt op 19 november 2024 om 18u30 in de kantoren van IOK, Antwerpseweg 1 in Geel.

 

De agenda van deze vergadering omvat volgende agendapunten:

 

1. Statutaire benoeming

2.         Activiteitenplan 2025

3.         Begroting 2025

4.         Varia

 

Als gevolg van de decretale onverenigbaarheid van Vlaams parlementslid en bestuurder bij een dienstverlenende vereniging kan mevrouw Mien Van Olmen niet langer zetelen als bestuurder bij IOK.

De vergadering van formateurs voorzien in artikel 17 van de IOK-statuten stelt voor om mevrouw Lieve Heurckmans als bestuurder te benoemen ter vervanging van bestuurder Mien Van Olmen.

 

Juridische grond

 

        Artikel 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

        Artikel 432 van het decreet over het lokaal bestuur dat de samenstelling en

samenroeping van de algemene vergadering reglementeert.

        Statuten van IOK Afvalbeheer.

 

Argumentatie

 

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de agenda van de buitengewone algemene vergadering van IOK Afvalbeheer van 19 november 2024 goed te keuren.

 

Tevens wordt aan de gemeenteraad goedkeuring verzocht voor het volgende:

 

        een statutaire benoeming

        het activiteitenplan 2025

        de begroting 2025

 

BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE

 

Valt niet onder een actie van het meerjarenplan en heeft geen financiële impact.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:13:49)

 

BESLUIT

 

Bij 21 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Joël Adams, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert) en 3 onthoudingen (Fons Jacobs, Dimitri Van Pelt en Maarten Leemans)

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de bovenvermelde agenda van de buitengewone algemene vergadering van IOK Afvalbeheer van 19 november 2024 goed.

Artikel 2:

De gemeenteraad keurt de voorgestelde statutaire benoeming van Lieve Heurckmans als bestuurder van IOK Afvalbeheer goed.

Artikel 3:

De gemeenteraad keurt het activiteitenplan 2025 van IOK Afvalbeheer.

Artikel 4:

De gemeenteraad keurt de begroting 2025 van IOK Afvalbeheer goed.

Artikel 5:

De volgende mandatarissen werden conform het gemeenteraadsbesluit van 28 oktober 2019 aangeduid voor de algemene vergaderingen van IOK Afvalbeheer voor de legislatuur 2019-2024:

De heer Roger Van Aperen, schepen als vertegenwoordiger,

De heer Gert Van Den Bogaert, gemeenteraadslid als plaatsvervangend vertegenwoordiger.

Artikel 6:

Aan de gemeentelijke vertegenwoordiger wordt de opdracht gegeven om op de buitengewone algemene vergadering van 19 november 2024 overeenkomstig deze beslissing te stemmen, evenals op elke andere algemene vergadering die wordt samengeroepen ter behandeling van de agendapunten van deze vergadering.

Artikel 7:

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en zal onverwijld een afschrift van deze beslissing bezorgen aan IOK Afvalbeheer.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de agenda van de buitengewone algemene vergadering van PONTES van 21 november 2024.

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

Met de mail van 25 september 2024 werd de stad uitgenodigd voor de buitengewone algemene vergadering van PONTES die plaatsvindt op 21 november 2024 om 19u, via het digitaal platform Microsoft Teams.

 

 

 

Juridische grond

 

        Artikel 40 en 41 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

        Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017: artikelen 432, 434, 434 §1, 434 §2, 434 §4 en 436, 440, 443, 444, 445 en 448

        Bepaling vervat in artikel 44, alinea 3 van het Vlaams Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en artikel 26 lid A. punt 1.

        Statuten van Pontes.

 

Argumentatie

 

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om kennis te nemen van de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 21 november 2024 en deze goed te keuren.

Deze agenda ziet er als volgt uit:

 

1. Algemene vergadering: verslag 20 juni 2024 – goedkeuring

2. Beleid: beleidsnota 2025 – goedkeuring

3. Financiën: budget 2025 – goedkeuring

4. Financiën: aanstelling bedrijfsrevisor voor boekjaren 2024 t/m 2026 – goedkeuring

5. Varia en rondvraag

 

BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE

 

Valt niet onder een actie van het meerjarenplan en heeft geen financiële impact.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:14:20)

 

BESLUIT

 

Bij 21 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Joël Adams, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert) en 3 onthoudingen (Fons Jacobs, Dimitri Van Pelt en Maarten Leemans)

Artikel 1:

De gemeenteraad neemt kennis van de bovenvermelde agenda van de buitengewone algemene vergadering van PONTES van 21 november 2024 en keurt deze goed.

Artikel 2:

Op de gemeenteraad van 22 mei 2023 werd de heer Koen Van Leuven aangeduid als vertegenwoordiger voor de (buitengewone) algemene vergaderingen van PONTES voor de resterende periode van deze gemeentelijke legislatuur 2019-2025. Aan de afvaardiging van de heer Herman Snoeys, aangeduid door de gemeenteraad van 25 maart 2019 als plaatsvervangend vertegenwoordiger, werd niets gewijzigd.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de agenda voor de buitengewone algemene vergadering van IVEKA van 22 november 2024.

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

Stad Hoogstraten is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Iveka.

 

Met de aangetekende brief van 23 september 2024 werd de stad uitgenodigd om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering van IVEKA, die plaatsvindt op 22 november 2024 om 18u 45 in Alta Ripa II, Engelstraat 6, 2360 Oud-Turnhout.

 

De agenda werd door de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

 

  1. Bespreking in het kader van artikel 432 van het decreet over het lokaal bestuur van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2025 alsook van de door de Raad van Bestuur opgestelde begroting 2025.
  2. Vaststelling uitkeringen overeenkomstig artikel 6:114 e.v. WVV.
  3. Desgevallend aanvaarding uitbreiding aansluiting gemeenten voor (neven)activiteiten.
  4. Statutaire benoemingen.
  5. Statutaire mededelingen.

 

Juridische grond

 

        Artikel 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

        Artikel 432 van het decreet over het lokaal bestuur dat de samenstelling en

 samenroeping van de algemene vergadering reglementeert.

        Het Energiedecreet van 8 mei 2009.

        Statuten van IVEKA.

 

Argumentatie

 

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om kennis te nemen van de bovenstaande agenda van de buitengewone algemene vergadering van IVEKA van 22 november 2024 en deze goed te keuren.

 

BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE

 

Valt niet onder een actie van het meerjarenplan en heeft geen financiële impact.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:14:46)

 

BESLUIT

 

Bij 21 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Joël Adams, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert) en 3 onthoudingen (Fons Jacobs, Dimitri Van Pelt en Maarten Leemans)

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de agenda van de buitengewone algemene vergadering van IVEKA van 22 november 2024 goed.

Artikel 2:

De heer Jos Martens, gemeenteraadslid werd conform het gemeenteraadsbesluit van 28 september 2020 aangeduid als vertegenwoordiger voor de (buitengewone) algemene vergaderingen van IVEKA voor de lopende gemeentelijke legislatuur.

Artikel 3:

De heer Marcel Verschueren, gemeenteraadslid werd conform het gemeenteraadsbesluit van 27 mei 2024 aangeduid als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de (buitengewone) algemene vergaderingen van IVEKA voor de lopende gemeentelijke legislatuur.

Artikel 4:

De bovengenoemde afgevaardigden worden gemandateerd om tijdens de buitengewone algemene vergadering van IVEKA van 22 november 2024 te handelen en te beslissen conform de beslissingen die door de gemeenteraad van heden zijn genomen inzake de voormelde artikelen.

Artikel 5:

Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Iveka, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de agenda voor de buitengewone algemene en tevens jaarvergadering van IKA van 22 november 2024.

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

Stad Hoogstraten neemt deel aan de dienstverlenende vereniging IKA, Investeringsintercommunale voor de gemeenten van de Kempen en het Antwerpse.

 

Met de mail van 16 september 2024 werd de stad uitgenodigd om deel te nemen aan de buitengewone algemene en tevens jaarvergadering van IKA die op 22 november om 18u45 plaatsvindt in Alta Ripa II, Engelstraat 6, 2360 Oud-Turnhout.

 

De agenda van de buitengewone algemene vergadering van IKA werd als volgt samengesteld:

 

  1. Bespreking in het kader van artikel 432 van het decreet lokaal bestuur van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2025 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting 2025.
  2. Statutaire benoemingen.
  3. Statutaire mededelingen.

 

Juridische grond

 

        Artikel 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

        Statuten van IKA.

 

Argumentatie

 

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de agenda met de afzonderlijke agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van IKA van 22 november 2024 goed te keuren.

 

BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE

 

Valt niet onder een actie van het meerjarenplan en heeft geen financiële impact.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:21:56)

 

BESLUIT

 

Bij 21 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Joël Adams, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert) en 3 onthoudingen (Fons Jacobs, Dimitri Van Pelt en Maarten Leemans)

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de bovenvermelde agenda van de buitengewone algemene vergadering van IKA van 22 november 2024 goed.

Artikel 2:

De volgende mandatarissen werden, conform het gemeenteraadsbesluit van 25 februari 2019 aangeduid voor de algemene vergaderingen van IKA voor de volledige gemeentelijke legislatuur:

De heer Jef Vissers, schepen als vertegenwoordiger;

De heer Gert Van den Bogaert, gemeenteraadslid als plaatsvervangend vertegenwoordiger.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de agenda voor de algemene vergadering van Pidpa van 25 november 2024.

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

Stad Hoogstraten neemt deel aan de opdrachthoudende vereniging PIDPA.

 

Met de aangetekend brief van 18 oktober 2024 wordt de stad uitgenodigd om deel te nemen aan de algemene vergadering van Pidpa, die digitaal plaats vindt op 25 november 2024 om 18.00u.

 

De agenda van deze vergadering ziet eruit als volgt:

 

  1. Nazicht van de raadsbesluiten voor de afgevaardigden
  2. Begroting 2025
  3. Toetredingen
  4. Benoemingen
  5. Varia
    1. Vragen van vennoten
  6. Goedkeuring van het verslag van de vergadering

 

Deze agenda was pas beschikbaar op vrijdag 18 oktober na de raad van bestuur van Pidpa, en kon niet eerder ter kennisname aan het college worden voorgelegd.

 

Indien de vergadering niet kan plaatsvinden omdat het aanwezigheidsquorum niet zou zijn bereikt, zal de vergadering opnieuw worden samengeroepen op dinsdag 26 november 2024 om 18:00 uur, ook op digitale wijze.

 

 

Juridische grond

 

        Artikels 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

        Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, en meer bepaald artikel 423, kan een opdrachthoudende vereniging na afloop van de statutair bepaalde duur opeenvolgende keren verlengd worden voor een termijn die telkens niet langer mag zijn dan achttien jaar.

        Decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid, gecoördineerd op 15 juni 2018 (verder decreet Integraal Waterbeleid).

        Statuten van Pidpa.

 

Argumentatie

 

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de agenda van de algemene vergadering van 25 november  2024 goed te keuren.

 

Tevens wordt aan de gemeenteraad goedkeuring gevraagd voor het volgende:

 

        de door de Raad van Bestuur van Pidpa voorgelegde begroting 2025 en het toelichtend verslag

        de toetreding/uitbreiding van opdracht

        de benoemingen.

 

BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE

 

Valt niet onder een actie van het meerjarenplan en heeft geen financiële impact.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:22:26)

 

BESLUIT

 

Bij 21 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Joël Adams, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert) en 3 onthoudingen (Fons Jacobs, Dimitri Van Pelt en Maarten Leemans)

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de bovenvermelde agenda van de algemene vergadering van Pidpa van 25 november 2024 goed.

Artikel 2:

De gemeenteraad verleent haar goedkeuring aan de door de Raad van Bestuur van Pidpa

voorgelegde begroting 2025 en het toelichtend verslag.

Artikel 3:  

De gemeenteraad verleent haar goedkeuring aan de toetreding/uitbreiding van opdracht.

Artikel 4:  

De gemeenteraad verleent haar goedkeuring aan de benoemingen.

Artikel 5:

Conform het gemeenteraadsbesluit van 25 november 2019 werden de volgende mandatarissen aangeduid voor de algemene vergaderingen van Pidpa voor de legislatuur 2019-2024:

De heer Marcel Verschueren, gemeenteraadslid als vertegenwoordiger,

Mevrouw Ann Fockaert, schepen als plaatsvervangend vertegenwoordiger.

Artikel 6:

Aan de gemeentelijke vertegenwoordiger wordt de opdracht gegeven om op de algemene vergadering van 25 november 2024 overeenkomstig deze beslissing te stemmen, evenals op elke andere algemene vergadering die wordt samengeroepen ter behandeling van de agendapunten van deze vergadering.

Artikel 7:

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en zal onverwijld een afschrift van deze beslissing bezorgen aan Pidpa, Desguinlei 246 te 2018 Antwerpen.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de agenda voor de buitengewone algemene vergadering van Creat Services (voorheen TMVS dv) van 26 november 2024.

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

Op 27 november 2017 besliste de gemeenteraad toe te treden tot TMVS dv.

 

Op 5 september 2024 hebben wij een uitnodiging ontvangen voor de buitengewone algemene vergadering voor de deelnemers van Creat Services dv (voorheen TMVS dv). Zoals voorgeschreven door de statuten van Creat Services dv en bij beslissing van de raad van bestuur in zitting van 22 augustus 2024, werd deze vastgelegd op dinsdag 26 november 2024 om 14u30.

 

De agenda voor deze buitengewone algemene vergadering ziet eruit als volgt:

 

  1. Wijziging van vermogen
  2. Actualisering van bijlagen 1 en 2 aan de statuten ingevolge wijziging van vermogen
  3. Evaluatie 2024, te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie 2025 (cfr. artikel 432 Decreet over het Lokaal Bestuur)
  4. Begroting 2025 (cfr. artikel 432 Decreet over het Lokaal Bestuur)
  5. Actualisering presentievergoeding
  6. Statutaire benoemingen

Varia

 

Een gedetailleerde agenda is als bijlage toegevoegd.

 

Juridische grond

 

        Artikel 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

        Bepaling vervat in artikel 44, alinea 3 van het Vlaams Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en artikel 26 lid A. punt 1.

        Bepaling vervat in artikel 432 van het Decreet Lokaal Bestuur dat stelt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger herhaald wordt voor elke algemene vergadering.

        Besluit van de gemeenteraad van 27 november 2017 houdende toetreding tot de dienstverlenende vereniging Creat Services dv.

        Statuten van Creat Services dv.

 

Argumentatie

 

De gemeenteraad wordt verzocht om de agenda van de buitengewone algemene vergadering van Creat Services dv van 26 november 2024 goed te keuren.

 

BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE

 

Valt niet onder een actie van het meerjarenplan en heeft geen financiële impact.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:25:07)

 

BESLUIT

 

Bij 21 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Joël Adams, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert) en 3 onthoudingen (Fons Jacobs, Dimitri Van Pelt en Maarten Leemans)

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt alle punten op de agenda van de buitengewone algemene vergadering van Creat Services dv van 26 november 2024 goed.

Artikel 2:

Het uittreksel zal na goedkeuring door de gemeenteraad bezorgd worden

hetzij per post t.a.v. Creat Services dv, p/a Intercommunaal beheer Farys, Stropstraat 1 te 9000 Gent, hetzij per elektronische post, 20241126BVBAV@farys.be.

Artikel 3:

De afgevaardigden voor deze en alle andere (buitengewone) algemene vergaderingen van Creat Services dv binnen deze legislatuur zijn:

Marcel Verschueren en Herman Snoeys (plaatsvervangend).

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de kosteloze grondafstand Rooimans.

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

Van het kantoor Michoel & Bremans ontving het stadsbestuur het ontwerp van de akte kosteloze grondafstand voor een perceel grond gelegen te Wortel, Rooimans ZN, incl. alle relevante stukken waaronder het kadastraal plan.

 

Concreet gaat het over een perceel grond gelegen te Rooimans, kadastraal bekend volgens titel sectie D, nummer 0547/TP0000, met een oppervlakte volgens meting van zeshonderd zesenzestig centiare (666 ca).

 

Juridische grond

 

        Artikel 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

 

Argumentatie

 

Het college van burgemeester en schepenen, in zitting donderdag 12 september 2024, nam kennis van het ontwerp van de akte kosteloze grondafstand en legt dit dossier ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.

 

BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE

 

Valt onder actie doorlopend en recurrent beleid, met actienummer: 6/15/59/1, beleidsitem: overige algemene diensten met nummer 119-00 en algemeen rekeningnummer: andere erelonen en vergoedingen met nummer 61319999.

 

Voorziene budget in het meerjarenplan: 500.000,00 EUR.

Reeds gebruikt budget: 467.932,55 EUR.

Beschikbaar budget op vandaag: 32.067,45 EUR.

Budget nodig voor dit besluit: 2.258,89 EUR.

 

De financieel directeur heeft op 02/08/2024 visum verleend.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:25:35)

 

BESLUIT

 

Bij 24 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Fons Jacobs, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Dimitri Van Pelt, Joël Adams, Maarten Leemans, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert)

 

Artikel 1:

De gemeenteraad geeft zijn goedkeuring aan de kosteloze overdracht van het perceel grond gelegen te Rooimans van 666 ca.

 

Artikel 2:

De modelakte, opgemaakt door notariskantoor Michoel en Bremans, Burg. J. Van Aperenstraat 8, 2320 Hoogstraten, wordt goedgekeurd.

 

Artikel 3:

Er wordt een volmacht gegeven aan de voorzitter van de gemeenteraad en de waarnemend algemeen directeur om namens het stadsbestuur deze akte te ondertekenen.

 

Artikel 4:

Deze beslissing wordt ter kennisgeving bezorgd aan de financiële dienst en alle betrokken partijen.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de kosteloze grondafstand Lodewijk De Konincklaan 335-337

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

Van het kantoor Michoel & Bremans ontving het stadsbestuur het ontwerp van de akte kosteloze grondafstand voor een perceel grond gelegen te Hoogstraten, Lodewijk de Konincklaan 335-337, incl. alle relevante stukken waaronder het opmetingsplan van de landmeter.

 

Concreet gaat het over een perceel grond met aanhorigheden, gelegen te 2320 Hoogstraten, Lodewijk de Konincklaan 335-337, kadastraal bekend volgens titel deel van nummers 150R/2, 150U/2 en 0149H2 en thans volgens kadastrale legger van 8 mei 2024 sectie D deel van nummers 0150Z 4 P0000 en 0149H 2 P0000 met een oppervlakte volgens meting van één are twaalf centiaren (1a 12ca).

 

Juridische grond

 

        Artikel 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

 

Argumentatie

 

Het college van burgemeester en schepenen, in zitting donderdag 19/09/2024, nam kennis van het ontwerp van de akte kosteloze grondafstand en legt dit dossier ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.

 

BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE

 

Valt niet onder een actie van het meerjarenplan en heeft geen financiële impact.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:25:59)

 

BESLUIT

 

Bij 24 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Fons Jacobs, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Dimitri Van Pelt, Joël Adams, Maarten Leemans, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert)

Artikel 1:

De gemeenteraad geeft zijn goedkeuring aan de kosteloze overdracht van een perceel grond gelegen te Lodewijk De Konincklaan 335-337 van 1a 12 ca, volgens het plan van landmeter Jan Koyen, d.d. 14/02/2024.

 

Artikel 2:

De modelakte, opgemaakt door notariskantoor Michoel en Bremans, Burg. J. Van Aperenstraat 8, 2320 Hoogstraten, wordt goedgekeurd.

 

Artikel 3:

Er wordt een volmacht gegeven aan de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur om namens het stadsbestuur deze akte te ondertekenen.

 

Artikel 4:

Deze beslissing wordt ter kennisgeving bezorgd aan de financiële dienst en alle betrokken partijen.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de kosteloze grondafstand en erfdienstbaarheid project Warande en Lodewijk

 

MOTIVERING

 

Voorgeschiedenis en aanleiding

 

Van notariskantoor Michoel-Bremans ontving het stadsbestuur het ontwerp van de akte kosteloze grondafstand en voor de vestiging van erfdienstbaarheid van openbaar nut voor drie percelen grond gelegen te Hoogstraten, Heilig Bloedstraat en Lodewijk De Konincklaan,  incl. alle relevante stukken waaronder het opmetingsplan van de landmeter.

 

Concreet gaat het over

1. een perceel grond gelegen langs de Heilig Bloedstraat, kadastraal gekend volgens titel, sectie A, nummer 246/A/P0000 en volgens recente kadastrale legger onder sectie A, deel van nummer 246/A/P0000 met een oppervlakte volgens meting van twee are vijf centiare (2a 05ca).

Met gereserveerd perceelnummer A 0246/E/P0000.

Zoals voorschreven goed afgebeeld staat als lot A1 op het hier aangehechte opmetingsplan opgemaakt door landmeter Jan Koyen te Hoogstraten op 26 juni 2024.

2. Een strook grond, op voormeld plan aangeduid als “erfdienstbaarheid ruiming waterloop en zone voor trage verbinding”, deel uitmakende van lot B op zelfde plan.

3. Een perceel grond, gelegen Lodewijk De Konincklaan 317-319, palende aan de Kasteelbeek, kadastraal gekend volgens titel onder sectie A, nummer 252AP0000 en thans volgens recente kadastrale legger onder sectie A, deel van nummer 252AP0000 met een oppervlakte volgens meting van één are vier centiare (1a 04ca).

Met gereserveerd perceelnummer A 0252/C/P0000.

Zoals voorschreven goed afgebeeld staat als lot C2 op het hier aangehechte opmetingsplan opgemaakt door landmeter Jan Koyen te Hoogstraten op 26 juni 2024.

 

Juridische grond

 

        Artikel 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

 

Argumentatie

 

Het college van burgemeester en schepenen, in zitting donderdag 10 oktober 2024, nam kennis van het ontwerp van de akte kosteloze grondafstand en vestiging van erfdienstbaarheid voor openbaar nut en legt dit dossier ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.

 

BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE

 

Valt niet onder een actie van het meerjarenplan en heeft geen financiële impact.

 

BESPREKING

 

De bespreking van dit agendapunt kan via deze link beluisterd worden. (vanaf 00:26:59)

 

BESLUIT

 

Bij 24 ja stemmen (Marc Van Aperen, Roger Van Aperen, Arnold Wittenberg, Ann Fockaert, Faye Van Impe, Piet Van Bavel, Jef Vissers, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Fons Jacobs, Michel Jansen, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Marcel Verschueren, Dimitri Van Pelt, Joël Adams, Maarten Leemans, Ilse Verachtert, Ans Lochten, Koen Van Leuven en Gert Van den Bogaert)

Artikel 1:

De gemeenteraad geeft zijn goedkeuring aan de kosteloze overdracht van de percelen grond gelegen te Heilig Bloedstraat en Lodewijk De Konincklaan van in totaal 309 m², en de vestiging van de erfdienstbaarheid van een strook grond volgens het plan van landmeter Jan Koyen, d.d. 26/06/2024.

Artikel 2:

De modelakte, opgemaakt door notaris Michoel, wordt goedgekeurd.

Artikel 3:

Er wordt een volmacht gegeven aan de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur om namens het stadsbestuur deze akte te ondertekenen.

Artikel 4:

Deze beslissing wordt ter kennisgeving bezorgd aan de financiële dienst en alle betrokken partijen.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Goedkeuren van de kosteloze grondafstand wegenis te Schooldreef (Kolonie).

 

Dit agendapunt werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

Reden: Schepen Piet Van Bavel stemt toe om in de akte te laten opnemen dat mogelijke eventuele saneringskosten worden gedragen door de overdrager.

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Mondelinge vraag van Dimitri Van Pelt (fractie Anders) over onderhoud van de trage wegen.

 

VRAAG

 

De bespreking van dit agendapunt kan beluister worden via de audio opnamen (vanaf 00:48:23)

https://c.connectedviews.com/01/SitePlayer/hoogstraten?session=123805

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Mondelinge vraag van Maarten Leemans (fractie Anders) over de hondenlosloopweide te Meer.

 

VRAAG

 

De bespreking van dit agendapunt kan beluister worden via de audio opnamen (vanaf 00:53:00)

https://c.connectedviews.com/01/SitePlayer/hoogstraten?session=123805

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Mondelinge vraag van Maarten Leemans (fractie Anders) over het parkeerverbod aan de Heilig Bloedlaan.

 

VRAAG

 

De bespreking van dit agendapunt kan beluister worden via de audio opnamen (vanaf 00:53:20)

https://c.connectedviews.com/01/SitePlayer/hoogstraten?session=123805

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Mondelinge vraag van Maarten Leemans (fractie Anders) over de werf ter hoogte van Vrijheid 142.

 

VRAAG

 

De bespreking van dit agendapunt kan beluister worden via de audio opnamen (vanaf 00:53:48)

https://c.connectedviews.com/01/SitePlayer/hoogstraten?session=123805

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 28 oktober 2024.

 

Mondelinge vraag van Fons Jacobs (fractie Anders) over steenpuin in de Goorkensdreef.

 

VRAAG

 

De bespreking van dit agendapunt kan beluister worden via de audio opnamen (vanaf 00:56:36)

https://c.connectedviews.com/01/SitePlayer/hoogstraten?session=123805

 

Publicatiedatum: 02/12/2024
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.