Piet Van Bavel Arnold Wittenberg Herman Snoeys Katrien Brosens Gert Van den Bogaert Mai Sterkens Michel Jansen Peter Crols Jos Martens Tinne Rombouts Ans Lochten Ward Baets Dimitri Van Pelt Jos Matthé Ann Fockaert Marc Van Aperen Jef Vissers Marc Haseldonckx Hilde Vermeiren Marcel Verschueren Fons Jacobs Joël Adams Ilse Verachtert Roger Van Aperen Maarten Leemans Piet Van Bavel Arnold Wittenberg Herman Snoeys Katrien Brosens Gert Van den Bogaert Mai Sterkens Michel Jansen Jos Martens Tinne Rombouts Ans Lochten Ward Baets Dimitri Van Pelt Jos Matthé Ann Fockaert Marc Van Aperen Jef Vissers Marc Haseldonckx Hilde Vermeiren Marcel Verschueren Fons Jacobs Joël Adams Ilse Verachtert Roger Van Aperen Maarten Leemans Ann Fockaert Tinne Rombouts Jef Vissers Jos Martens Herman Snoeys Fons Jacobs Ilse Verachtert Ward Baets Marcel Verschueren Hilde Vermeiren Joël Adams Maarten Leemans Mai Sterkens Roger Van Aperen Marc Haseldonckx Gert Van den Bogaert Ans Lochten Piet Van Bavel Dimitri Van Pelt Michel Jansen Marc Van Aperen Jos Matthé Arnold Wittenberg Katrien Brosens aantal voorstanders: 24 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
MOTIVERING
Voorgeschiedenis en aanleiding
Momenteel is aannemer Van Den Bogerd bezig met de buitenaanleg van de kloostersite in Meer.
Er is een parking aangelegd tussen de Donckstraat en het Mussenakker straatje.
Ook de Mussenakker wordt volledig heraangelegd en voorzien van twee mindervalide parkeerplaatsen.
Tot slot zijn er ook 6 woningen gezet, waar er carports voorzien zijn voor 12 voertuigen.
Aangezien het hier over een aangepaste situatie gaat lijkt het aangewezen dat hiervoor een politiereglement opgemaakt wordt.
Juridische grond
• Artikels 119,135 §2 van de nieuwe gemeentewet van 24 juni 1988.
• Artikels 40 en 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.
• Wet van 16 maart 1968 betreffende de politie van het wegverkeer.
• Koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en gebruik openbare weg.
• Ministerieel besluit van 11 oktober 1976 houdende de minimum afmetingen en bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald.
• Gemeenteraad van 28 april 2003, goedkeuring gemeentelijk mobiliteitsplan.
• Decreet van16 mei 2008 aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens.
• Ministeriële omzendbrieven betreffende gemeentewegen.
• Besluit Vlaamse Regering van 23 januari 2009 aanvullende reglementen op het wegverkeer en bekostiging van de verkeerstekens.
• Omzendbrief MOB/2009/01 van 3 april 2009.
Argumentatie
In het kader van een goed bestuur dient de veiligheid van de weggebruikers in algemene zin en een vlotte doorstroming van het verkeer te worden verzekerd.
BELEIDS- EN FINANCIELE INFORMATIE
Valt niet onder een actie van het meerjarenplan en heeft geen financiële impact.
BESLUIT
Bij 24 ja stemmen (Marc Van Aperen, Michel Jansen, Arnold Wittenberg, Roger Van Aperen, Katrien Brosens, Piet Van Bavel, Jos Martens, Mai Sterkens, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Herman Snoeys, Tinne Rombouts, Fons Jacobs, Jos Matthé, Hilde Vermeiren, Ann Fockaert, Marcel Verschueren, Dimitri Van Pelt, Jef Vissers, Joël Adams, Maarten Leemans, Gert Van den Bogaert, Ilse Verachtert en Ans Lochten)
Artikel 1:
De gemeenteraad verleent goedkeuring aan het aanvullend reglement over het wegverkeer en dit als volgt:
Volgende signalisatie bij het oprijden van de site, gelegen te Donckstraat tussen percelen met huisnummers 19 – 21 te plaatsen:
- Verkeersbord F45b om te duiden dat het een doorlopende straat betreft
- Verkeersbord F19 met onderbord M4 om verkeer een enkele richting op te leggen,
met uitzondering van fietsers dewelke in beide richtingen zijn toegelaten
- In de andere richting, uitrijden kloostersite richting Donckstraat, wordt de
enkelrichting opgelegd door plaatsing verkeersbord C1 met onderbord M2 om te duiden dat fietsers in beide richtingen toegankelijk zijn
- Verkeersbord F12a om te duiden dat men een woonerf betreedt waarbij de snelheid
is gelimiteerd tot 20 km/u en parkeren verboden is, tenzij op de daartoe ingerichte plaatsen
Volgende signalisatie bij het uitrijden van de site, richting Donckstraat ter hoogte van huisnummer 16 te plaatsen:
- Ter hoogte van splitsing op de site wordt verkeersbord F19 met onderbord M4
geplaatst om dit deel van de straat in te richten als enkelrichting, met uitzondering van fietsers
- Verkeersbord F12b aan kruising uitrit Donckstraat met kloostersite om het einde van
het woonerf aan te duiden
- In andere richting, kruising Donckstraat met uitrit kloostersite verkeersbord C1 met
onderbord M2
Plaatsing verkeersbord C3 met onderbord ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ ter hoogte van inrij kloostersite na kruising. Hierbij informatief het bord E9 met picto mindervaliden en afstandsbord te plaatsen om de aanwezigheid van deze parkeerplaatsen op de site te duiden
Volgende signalisatie aan kruising buurtweg Mussenakker met kloostersite te plaatsen:
- Vanuit Mussenakker richting kloostersite verkeersbord F F12a om te duiden dat men
een woonerf betreedt
- Vanuit kloostersite richting Mussenakker verkeersbord F12b om het einde van het
woonerf te duiden
Op de site worden de parkeerplaatsen voor mindervaliden gesignaleerd aan de hand van verkeersborden E9 met picto mindervaliden.
Gezien de plaatsgesteldheid is het toegestaan af te wijken van de standaard afmetingen voor verkeersborden en de kleinere versies te gebruiken.
Artikel 2:
Het aanvullend reglement over het wegverkeer wordt overgemaakt aan verschillende instanties en wordt bekendgemaakt op de website van de stad conform artikel 286 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.
Artikel 3:
Het aanvullend reglement over het wegverkeer dient gepubliceerd te worden via het digitaal Loket Lokaal Bestuur van het Agentschap Binnenlands Bestuur.
Register der bekendmakingen
Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, zal er een expliciete "bundel" van het document worden opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker.
Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie heeft plaatsgevonden.
Al deze gegevens staan in een aparte publicatie omgeving die beveiligd en toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.